Retour- en vervangingsbeleid

1 Retourneren

1.1 We streven ernaar om u tevreden te stellen met uw aankoop. Als u niet tevreden bent met het ontvangen product, kunt u binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons opnemen om een retourzending te regelen.
1.2 Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het product in originele staat zijn, ongebruikt en in de originele verpakking. Zorg ervoor dat alle accessoires, handleidingen en eventuele gratis geschenken die bij het product zijn geleverd, ook worden geretourneerd.
1.3 U bent verantwoordelijk voor de verzendkosten en het risico van verlies of beschadiging tijdens het retourneren van het product. We raden u aan om een traceerbare verzendmethode te gebruiken en het product goed te verpakken om schade tijdens het transport te voorkomen.
1.4 Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen en geïnspecteerd, zullen we overgaan tot terugbetaling van het aankoopbedrag, exclusief eventuele verzendkosten, binnen een redelijke termijn. De terugbetaling zal worden gedaan via dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt bij het plaatsen van de oorspronkelijke bestelling.

2 Defecte of Beschadigde Producten

2.1 Als u een defect product ontvangt of als het product tijdens het transport is beschadigd, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We zullen passende maatregelen nemen om het probleem op te lossen.
2.2 We kunnen u vragen om foto’s of andere bewijsstukken te verstrekken van het defecte of beschadigde product, zodat we de situatie kunnen beoordelen en de beste oplossing kunnen bieden.
2.3 Afhankelijk van de aard van het probleem, kunnen we ervoor kiezen om het product te repareren, te vervangen of een terugbetaling aan te bieden. We zullen redelijke inspanningen leveren om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

3 Uitzonderingen

3.1 Houd er rekening mee dat bepaalde producten mogelijk niet in aanmerking komen voor retournering of vervanging vanwege hygiënische redenen, zoals oorbellen, ondergoed of verzegelde producten waarvan de verzegeling is verbroken.
3.2 Aangepaste of gepersonaliseerde producten kunnen niet worden geretourneerd, tenzij er sprake is van een defect of fout van onze kant.

4 Contactgegevens

Voor het regelen van een retourzending of voor vragen met betrekking tot ons retour- en vervangingsbeleid, kunt u contact met ons opnemen via:
Bonzito B.V.
Bong 52 Unit F
5991 EC Baarlo
Nederland
E-mail: [email protected]

SHOPPING BAG 0